Auton arvon alenema - Paljonko auton arvo voi laskea?

Lue kuinka paljon auton arvon alenema voi olla. Voit myös halutessasi kilpailuttaa autorahoituksen palvelussamme.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Auton arvon alenema – Varaudu auton arvon laskemiseen

Auton arvon alenema on väistämätön ilmiö, joka koskettaa jokaista autoilijaa. Se tarkoittaa auton arvon vähentymistä ajan ja käytön myötä. Seuraavassa on joitakin tekijöitä, jotka vaikuttavat auton arvon alenemaan ja joita voit pitää mielessä, kun suunnittelet auton hankintaa tai omistamisen kustannuksia.

 • Malli ja merkki: Eri automerkit ja -mallit menettävät arvoaan eri tahtiin. Luksusautojen arvo saattaa laskea nopeammin kuin perusmallien. Tämä voi johtua esimerkiksi suuremmista huolto- ja varaosakustannuksista.
 • Kilometrit: Yleensä mitä enemmän ajettuja kilometrejä, sitä suurempi on auton arvon alenema. Muista, että auton keskimääräinen vuotuinen ajomäärä on noin 15000-20000 km.
 • Kunto ja ylläpito: Hyvin pidetty ja huollettu auto menettää arvoaan hitaammin kuin huonokuntoinen tai huonosti ylläpidetty auto. Säännölliset huollot ja kunnossapito auttavat säilyttämään auton jälleenmyyntiarvoa.
 • Väri ja varusteet: Suosituimmat värit ja varusteet voivat auttaa auton arvon säilymisessä paremmin kuin vähemmän suositut. Esimerkiksi valkoinen, harmaa ja musta ovat perinteisesti suosittuja auton värejä.

Voit vertailla eri automallien arvon alenemista esimerkiksi käyttämällä internetissä olevia palveluita, jotka auttavat hahmottamaan eri mallien arvon kehitystä. Tämä auttaa sinua tekemään tietoisempia valintoja autokaupoilla.

Vaikka auton arvon alenemaa ei voida estää kokonaan, on olemassa joitakin keinoja, joilla voit vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti autosi menettää arvoaan:

 1. Huolla ja pidä auto hyvässä kunnossa
 2. Valitse suosittuja värejä ja varusteita
 3. Aja kohtuullisia matkoja vuodessa
 4. Valitse malli, joka säilyttää arvonsa paremmin

Auton arvon alenema on tärkeä tekijä arvioitaessa auton omistamisen kokonaiskustannuksia. Huomioimalla tämä tekijä voit suunnitella talouttasi paremmin ja ymmärtää, milloin on järkevää vaihtaa autoa tai harkita muita liikkumisvaihtoehtoja.

Auton arvon aleneman laskeminen

Auton arvon alenema on tärkeä tekijä, joka sinun tulee huomioida ostamista tai myymistä suunnitellessasi. Tässä osiossa käsittelemme auton arvon aleneman laskemista ja laskurin käyttöä.

Laskurin käyttö

Auton arvon alenema laskuri on käytännöllinen työkalu, jonka avulla voit laskea autosi arvon aleneman ajan myötä. Laskuri ottaa huomioon muun muassa auton merkin, mallin, iän ja ajokilometrit, joiden perusteella se laskee arvon aleneman.

Seuraavat askeleet opastavat sinut arvon aleneman laskemisprosessissa:

 1. Etsi verkosta luotettava auton arvon alenema laskuri.
 2. Syötä laskuriin pyydetyt tiedot, kuten auton merkki, malli, vuosimalli ja ajokilometrit.
 3. Tarkista, että antamasi tiedot ovat oikein, ja paina ”laske arvon alenema” -nappia.
 4. Laskuri ilmoittaa sinulle arvion auton arvon alenemasta.

Jos haluat vertailla kahden eri auton arvon alenemaa, voit tehdä sen täyttämällä laskuriin molempien autojen tiedot ja vertaamalla tuloksia. Tämä auttaa sinua tekemään paremmin informoituja päätöksiä autokauppaa suunnitellessasi.

Arvon aleneman laskemisessa kannattaa huomioida, että eri merkkien ja mallien arvo alenee eri nopeudella. Yleensä, premium-merkit säilyttävät arvonsa paremmin kuin edullisemmat automerkit.

Älä kuitenkaan pidä laskurin antamaa arvostusta absoluuttisena totuutena, sillä autojen arvot voivat vaihdella paikkakunnan, kysynnän ja ajankohtaisen markkinatilanteen mukaan. Laskuri antaa kuitenkin hyvän perustan, jonka pohjalta voi arvioida autosi arvon alenemaa.

Auton arvon aleneman laskeminen ja laskurin käyttö auttavat sinua hahmottamaan autosi arvon kehityksen ja tekemään parempia päätöksiä liittyen auton ostamiseen, myymiseen tai vaihtamiseen.

Auton arvon laskun vaikutukset

Auton arvon lasku on väistämätön seuraus auton omistuksesta. On erittäin tärkeää ymmärtää, miten tämä vaikuttaa sinun talouteesi. Tämä osio käsittelee auton arvon laskun vaikutuksia.

Ensinnäkin, sinun on tiedettävä, että auton arvon lasku alkaa heti, kun ajat sen ulos autoliikkeestä. Uusi auto menettää nopeasti noin 20% arvostaan ensimmäisen vuoden aikana. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jos ostat uuden auton 30 000 euron hintaan, sen arvo voi laskea jopa 6 000 euroa ensimmäisen vuoden aikana.

Seuraavassa on joitakin tekijöitä, jotka vaikuttavat auton arvon laskunopeuteen:

 1. Merkki ja malli: Jotkut automerkit ja mallit säilyttävät arvonsa paremmin kuin toiset. Esimerkiksi premium-merkkien, kuten BMW ja Audi, arvon lasku on tyypillisesti hidastumpaa.
 2. Kunto ja huolto: Hyvin pidetty auto, joka on säännöllisesti huollettu, menettää arvoaan hitaammin.
 3. Ajetut kilometrit: Mitä enemmän ajokilometrejä autolla on, sitä nopeammin sen arvo laskee.
 4. Tarjonnan ja kysynnän tasapaino: Jos autolle on paljon kysyntää, sen arvo laskee hitaammin.

Auton arvon laskuun varautuminen on erityisen tärkeää silloin, kun harkitset auton rahoittamista lainalla tai osamaksulla. On tärkeää valita rahoitussuunnitelma, joka ottaa huomioon arvon laskun. Muussa tapauksessa saatat päätyä tilanteeseen, jossa sinulla on enemmän velkaa autosta kuin sen jäljellä oleva arvo, erityisesti jos myyt auton ennen lainan erääntymistä.

Vinkkejä auton arvon laskun minimoimiseksi:

 • Harkitse käytetyn auton ostamista uuden sijasta.
 • Pidä auto hyvässä kunnossa ja huollata se säännöllisesti.
 • Vältä turhia ajokilometrejä.
 • Valitse automerkki ja malli, joka säilyttää arvonsa paremmin.

Ymmärtämällä auton arvon laskun vaikutukset voit tehdä parempia päätöksiä auton omistamiseen liittyvissä kysymyksissä ja suunnitella talouttasi niin, että otat tämän ilmiön huomioon.

Kilpailuta autorahoitus auton hankintaan

Autonrahoitus.com -palvelu on erinomainen työkalu, kun haluat kilpailuttaa autolainasi. Tämän palvelun avulla voit saada jopa 60 000 euron autorahoituksen 1 – 15 vuoden laina-ajalla. Jotta voit saada lainapäätöksen, sinulla on oltava kunnossa olevat luottotiedot, oltava vähintään 18-vuotias ja sinulla on oltava säännölliset tulot.

Tässä on muutama seikka, joihin kannattaa kiinnittää huomiota autolainan kilpailuttamisessa Autonrahoitus.com-palvelussa:

 1. Lainapäätös tehdään heti. Lainapäätöksen saatuaan voit olla varma siitä, että autorahoitus on järjestetty ja voit keskittyä auton hankkimiseen.
 2. Autolainaa voi saada tilille jopa samana päivänä. Tämä tarkoittaa, että voit aloittaa auton etsimisen heti, kun olet saanut lainapäätöksen.
 3. Muista, että laina-aika voi olla jopa 15 vuotta, joten sinulla on riittävästi aikaa maksaa laina takaisin.

Käyttämällä Autonrahoitus.com -palvelua voit olla varma siitä, että saat edullisen ja kilpailukykyisen autorahoituksen. Kokeile palvelua nyt ja näe itse, kuinka helppoa autolainan kilpailuttaminen voi olla.