Autolainan kilpailutus - Kilpailuta autolaina

Autolainan kilpailuttaminen on helppoa ja nopeaa. Kilpailuta autolaina usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Autolainan kilpailutus vie vain muutaman minuutin.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Milloin autolainan kilpailutus kannattaa?

Autolainan kilpailutus kannattaa silloin, kun aiot hankkia itsellesi auton ja tarvitset siihen rahoitusta. Se voi olla uuden tai käytetyn auton ostaminen, tai jopa auton vaihtaminen parempaan malliin. Tässä tilanteessa haluat varmasti löytää parhaat mahdolliset lainaehdot ja edullisimman lainan. Autolainan kilpailutus auttaa sinua löytämään parhaan ratkaisun taloudellesi.

Kilpailuttamalla autolainan voit säästää selvää rahaa lainan koroissa ja kuluissa. Lainatarjousten vertailu auttaa sinua hahmottamaan, mitkä lainapalvelut tarjoavat sinulle sopivimmat ja edullisimmat lainaehdot, sekä varmistamaan parhaan autokaupan.

Kilpailutuksen ajankohta riippuu tietenkin omista tarpeistasi ja missä vaiheessa olet auton hankintaprosessissa. Yleensä on hyvä aloittaa kilpailutusprosessi jo ennen autokaupoille lähtemistä, jotta sinulla on selvä käsitys siitä, millaisen rahoituksen ja minkä suuruisen lainan voit saada.

Muista, että autolainan kilpailuttaminen ei sido sinua vielä mihinkään. Voit siis rauhassa tutustua lainatarjouksiin ja vertailla niitä keskenään. Ota huomioon seuraavat asiat kilpailuttaessasi autolainaa:

 1. Korko ja lainan kustannukset: Vertaile eri lainatarjousten kokonaiskustannuksia, kuten nimelliskorkoa, avausmaksuja ja tilinhoitomaksuja.
 2. Laina-aika: Mieti, kuinka pitkän laina-ajan haluat ja vertaile, miten tämä vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin.
 3. Lisäpalvelut: Tarkista, sisältyykö lainaan esimerkiksi mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin.
 4. Takaisinmaksu: Mieti, miten aiot maksaa lainan takaisin, ja onko lainatarjouksessa joustonvaraa maksuaikataulun suhteen.

Toteutamalla autolainan kilpailutuksen oikea-aikaisesti ja huolellisesti varmistat, että löydät itsellesi parhaiten sopivan lainaratkaisun auton hankintaasi varten.

Miten autolainan kilpailutus tapahtuu?

Autolainan kilpailutus onnistuu vaivattomasti Autonrahoitus.com-palvelussa. Tässä osiossa käydään läpi, miten voit kilpailuttaa autolainasi ja saada parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

Palvelussa voit kilpailuttaa autolainaa 1 000 € – 60 000 € välillä ja valita 1-15 vuoden laina-ajan. Lainatarjouksia voi saada, kunhan täytät seuraavat ehdot:

 • Säännölliset tulot
 • Vähintään 18 vuoden ikä
 • Luottotiedot kunnossa

Tarjottava nimelliskorko vaihtelee välillä 4% – 20%, joten kilpailutuksen avulla voit löytää itsellesi edullisimman mahdollisen lainan.

Autolainan kilpailuttaminen käy seuraavasti:

 1. Käy Autonrahoitus.com-sivustolla ja täytä lainahakemus.
 2. Odota, että saat eri lainantarjoajien tarjoukset vertailtavaksi.
 3. Tutustu tarjouksiin ja vertaile niitä huolellisesti esimerkiksi korkojen, kuukausierien ja laina-aikojen perusteella.
 4. Valitse sinulle sopivin lainatarjous ja hyväksy se.

Kilpailuttamalla autolainan voit säästää huomattavia summia rahaa ja löytää parhaiten omiin tarpeisiisi sopivan lainan. On tärkeää muistaa, että lainan kilpailuttaminen ei sido sinua vielä mihinkään, vaan voit rauhassa tutustua saamiisi tarjouksiin ennen lopullista päätöstä.

Kilpailuta autolaina Autonrahoitus.comissa

Autolainan kilpailutus onnistuu helposti Autonrahoitus.com -palvelussa. Palvelussa voit kilpailuttaa 1 000 € – 60 000 € autolainaa 1 – 15 vuoden laina-ajalla. Lainatarjouksia voi saada, jos sinulla on säännölliset tulot, vähintään 18 vuoden ikä sekä luottotiedot kunnossa. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4% – 20% välillä.

Kun kilpailutat autolainan Autonrahoitus.comissa, saat useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, sillä sinun ei tarvitse hakea lainaa jokaiselta lainanmyöntäjältä erikseen.

Autonrahoitus.com käyttää yhteistyökumppaneitaan, jotka tarjoavat erilaisia rahoitusvaihtoehtoja autolainalle. Kun olet saanut tarjoukset kilpailutuksesta, voit vertailla niitä rauhassa ja valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Muista ottaa huomioon sekä lainan korko että muut lainaan liittyvät kulut, kuten avaus- ja tilinhoitomaksut.

Tutustu tarkemmin tarjolla oleviin lainavaihtoehtoihin ja kilpailuta autolainasi Autonrahoitus.comin avulla saadaksesi parhaan mahdollisen rahoituksen unelmiesi autoon.

Autolainan kilpailutuksen hyödyt ja haitat

Autolainan kilpailutuksessa on monia etuja ja haittoja, joihin sinun kannattaa ottaa huomioon ennen rahoituspäätöksen tekemistä.

Hyödyt:

 • Korkojen vertailu: Kilpailuttamalla pystyt vertailemaan eri rahoitusyhtiöiden autolainojen korkoja. Näin löydät helpommin edullisimman ja parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi sopivan vaihtoehdon.
 • Ehdot ja lisäpalvelut: Autolainan kilpailutus antaa sinulle mahdollisuuden vertailla myös lainojen ehtoja ja lisäpalveluista, kuten vapaaehtoiset vakuutukset ja erilaiset maksuaikataulut. Tämä auttaa sinua tekemään tarkempia vertailuja ja löytämään parhaiten omiin tarpeisiisi sopivan lainan.
 • Säästät rahaa: Kilpailuttamalla autolainan voit saada paremmat ehdot ja korot, mikä tarkoittaa pienempiä kuukausieriä ja alhaisempia lainakustannuksia pitkällä aikavälillä.

Haitat:

 • Aikaa vievää: Autolainan kilpailuttaminen vie aikaa, sillä sinun täytyy ottaa yhteyttä useisiin rahoitusyhtiöihin, tutustua eri lainavaihtoehtoihin ja vertailla niitä. Vaikka säästät rahaa pitkässä juoksussa, autolainan kilpailuttaessa saatat kuluttaa paljon aikaa ja vaivaa.
 • Liiallinen lainatarjousmäärä: Kilpailuttaminen saattaa johtaa laajaan valikoimaan lainatarjouksia, mikä voi tehdä päätöksenteosta vaikeaa tai aiheuttaa päätöksenteon lykkääntymistä.
 • Luottotietojen tarkistus: Useimmat rahoitusyhtiöt tarkistavat luottotietosi ennen lainatarjouksen tekemistä. Monet luottotietojen tarkistukset voivat vaikuttaa kielteisesti luottokelpoisuuteesi, joten kilpailuttaminen kannattaa suorittaa harkiten.

Muista ottaa huomioon nämä hyödyt ja haitat, kun punnitset autolainan kilpailuttamista ja päätät, mikä autolaina on sinulle paras vaihtoehto.

Vinkit autolainan kilpailuttamiseen

1. Vertaile lainantarjoajat: Ennen kuin aloitat autolainan kilpailuttamisen, on tärkeää tutustua eri lainantarjoajiin. Vertaile niiden korkoja, kuluja ja ehtoja. Näin voit löytää itsellesi sopivimman ja edullisimman lainan.

2. Valmistaudu hyvin: Ennen kuin haet lainaa, varmista, että sinulla on hyvä käsitys omasta taloudellisesta tilanteestasi ja kuinka paljon voit sallia itsellesi lainata. Tee realistinen budjetti, johon sisällytät kaikki tulevat menot.

3. Käytä vertailutyökaluja: Hyödynnä verkossa olevia vertailutyökaluja autolainojen vertailussa. Ne auttavat sinua löytämään parhaimmat tarjoukset nopeasti ja helposti.

4. Hanki useita lainatarjouksia: Älä tyydy yhteen tai kahteen tarjoukseen. Pyri saamaan useita lainatarjouksia eri palveluntarjoajilta. Tämä antaa sinulle paremman käsityksen siitä, mitä tarjolla on ja auttaa sinua tekemään parhaan valinnan.

Huomioi: Muista, että lainatarjousten hakeminen ei vaikuta luottotietoihisi, joten älä epäröi pyytää tarjouksia useilta toimittajilta.

5. Neuvottele ehdoista: Kun olet saanut eri tarjoukset, vertaa niitä keskenään ja neuvottele lainantarjoajien kanssa ehdoista. Jos huomaat, että toinen palveluntarjoaja tarjoaa paremmat ehdot, voit yrittää saada aikaan kilpailun sekä mahdollisuuden neuvotella paremmista ehdoista.

6. Älä unohda lainan kustannuksia: Saatat löytää lainan, jolla on alhainen korko, mutta korkeat lisäkustannukset, kuten avaus- ja hoitomaksut. Varmista, että huomioit kaikki kustannukset ennen lainan valitsemista.

7. Mieti laina-aikaa huolella: Valitse laina-aika, joka sopii sinulle parhaiten. Pidempi laina-aika tarkoittaa pienempiä kuukausieriä, mutta pidemmällä aikavälillä maksat enemmän korkoja. Lyhyempi laina-aika nostaa kuukausieriä, muttei aiheuta niin suurta kokonaiskorkoa.

Kun olet huolellisesti kilpailuttanut autolainan ja löytänyt itsellesi sopivan ja edullisen vaihtoehdon, voit tehdä rauhallisin mielin autokaupat ja nauttia uudesta ajokistasi.

Usein kysytyt kysymykset autolainan kilpailutuksesta

Lue alhaalta usein kysytyt kysymykset autolainan kilpailuttamisesta.

Miten autolainan kilpailutus tapahtuu?

Autolainan kilpailutus alkaa oman lainatarpeen arvioinnilla. Selvitä, kuinka paljon tarvitset lainaa ja minkälaisella takaisinmaksuajalla. Sen jälkeen vertaile eri lainantarjoajien tarjouksia. Voit käyttää myös palveluita, jotka kilpailuttavat lainan puolestasi useissa pankeissa ja rahoituslaitoksissa.

Mitkä tekijät vaikuttavat autolainan korkoon?

Autolainan korko voi vaihdella eri lainantarjoajien kesken. Korkoon vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi:

 1. Lainan määrä ja takaisinmaksuaika
 2. Asiakkaan luottohistoria
 3. Lainan vakuudet
 4. Lainantarjoajan omat korot ja marginaalit

On tärkeää vertailla sekä lainan korkoa että muita kuluja, kuten avaus- ja tilinhoitomaksuja, löytääksesi joustavan ja edullisen rahoitusvaihtoehdon.

Miten voin parantaa mahdollisuuksiani saada edullisen autolainan?

On olemassa useita keinoja, joilla voit tehdä itsestäsi houkuttelevamman hakijan lainantarjoajien silmissä. Näitä ovat esimerkiksi:

 • Hyvä luottotietohistoria
 • Representatiivinen maksuvalmius
 • Riittävä säästötili tai mahdolliset vakuudet (esim. asunto)
 • Yhteishakijan lisääminen hakemukseesi

On myös hyvä muistaa, että lainantarjoajat tekevät usein yhteistyötä autoliikkeiden kanssa, joten voit saada kilpailukykyisen rahoitustarjouksen myös suoraan autoliikkeestä.

Mitä tarkoittaa yhteishakija ja milloin sitä kannattaa harkita?

Yhteishakija on henkilö, joka otetaan lainaan mukaan yhdessä varsinaisen hakijan kanssa. Yhteishakijan lisäksi myös hakijat vastaavat lainan takaisinmaksusta ja velvoitteista. Yhteishakijan käyttäminen voi parantaa lainan saantimahdollisuuksia ja alentaa lainan korkoa, erityisesti silloin, kun pääasiallisella hakijalla ei ole riittävää luottokelpoisuutta tai vakituisia tuloja. Yhteishakijaksi kannattaa kysyä esimerkiksi puolisoa, perheenjäsentä tai ystävää, jolla on vakaat tulot.